hoe is 'et? - Reisverslag uit Yogyakarta, Indonesië van Caroline - WaarBenJij.nu hoe is 'et? - Reisverslag uit Yogyakarta, Indonesië van Caroline - WaarBenJij.nu

hoe is 'et?

Blijf op de hoogte en volg Caroline

03 April 2007 | Indonesië, Yogyakarta

Lieve allemaal,

Steeds vaker krijg ik de vraag om op deze log eens te vertellen hoe het met mij gaat en niet alleen over het project te vertellen.

Hier gaat 'ie dan:

Elke dag scheur ik op 't brommertje (motor) naar het hoofdkantoor van AWI en vandaaruit naar het projectgebied of naar meetings of naar andere shelters van AWI om m'n werk te doen
Meestal geen tijd om te ontbijten, maar wel tijd om m'n buren gedag te zwaaien en Nita mijn buurmeisje even aandacht te geven.
Op het werk spreek ik ook engels naast Indonesisch en dat is heerlijk. Even in een taal spreken die je vloeiend kent. Want vaak zijn er momenten dat ik niet begrijp wat er gezegd wordt, door slang,, snel praten, in Javaans praten en dan voel ik me een buitenstaander.
Dan keer ik weer terug naar m'n huisje waar ik tegenwoordig me heerlijk terugtrek met een CSI-tje en dan snel wat eten naar binnen prop. Het eten in Yogya is niet heel gevarieerd zoals in Nederland. En het is toch anders als je als toerist allerlei lekkere hapjes naar binnen schuift in Indonesie.
Vervolgens wordt er steevast aan de deur geklopt en staat er bezoek voor de deur. Vaak mensen die je niet heel goed kent. Een avondje met echte vrienden is er niet bij.
Gelukkig is er een Nederlandse club vrouwen die in Yogya woont. daar zijn supermensen bij. Die allemaal hetzelfde ervaren: het is heerlijk om in Indonesie te wonen EN het is vreselijk eenzaam om hier te wonen en te leven.
En moeilijk. Mixed emotions overal.
Voor mij geldt dat ook: soms ben ik heel gelukkig hier, maar op dat moment gebeurt er weer iets onverwachts en naars. En dan denk je: ik wil naar huis
Je moet hier wel sterk zijn. Sterk in je schoenen staan en je leert om weinig emoties te tonen.
Daartegenover staat een hele hoop rust en ervoor zorgen dat je ruimte behoudt voor jezelf.

Afgelopen weken waren mixed: de visumperikelen waardoor ik opeens naar Singapore moest, het visum is nog niet klaar, Jeroen die kwam en meeging naar Singapore.
De terugkomst in Yogya deze week, m'n verjaardag vieren zonder jullie wat ik heeeeel moeilijk vond, het loslaten van de relatie omdat het niet ging en nu op de valreep van de opening van het nieuwe project.

Ik mis jullie ook! Heel erg. En tegelijkertijd ben ik zo blij met alle video's, kadootjes.. dat heeft zo'n enorme betekenis elk mailtje, belletje, een brief, een boekje, kettinkje...
dat had ik nooit mee gemaakt als ik niet hier was.
En daarvoor wil ik jullie erg bedanken!

Nog steeds ben ik m'n droom aan het waarmaken! En wat een geluk zal het zijn als we straks met kinderen elke dag plezier maken en het project realiteit is! Ik kijk er heel erg naar uit! Dan denk ik dat ik kan zeggen dat mijn droom uit is gekomen!

En hoelang ik hier blijf? Geen idee! Heerlijk he?!
Gewoon leven en doen wat je hart je heeft ingegeven!

Dit was het persoonlijke verhaal ;-)
volgende keer weer meer over het project.
Het projectplan ligt bij AWN met alle activiteiten en wat er gaat gebeuren deze weken, aankomende maanden en dit jaar.
Bel of mail ze gerust: www.anakwayang.nl

Groetjes :-)
Caro

• 03 April 2007 - 08:23

Gerard:

Zeg wel voorzichtig op die tweewieler en niet op het achterwiel weg bij de stoplichten!!

• 03 April 2007 - 08:25

Eefje Mutsaers:

Hey Caroo,
    Mooi hoe je je verhaal schrijft! Lijkt me echt moeilijk daar zo ver weg! Echt raar eigenlijk! Ik hoop echt dat je daar gelukkig wordt en je droom verwezelijkt! Heel veel succes en plezier daar! En hou je taai!
    Liefs Eefje

• 03 April 2007 - 08:56

Jan :

Ha die Caro , wat schrijf je open over je gevoelens over het wonen/ werken in Indonesie. het raakt me emotioneel wat je schrijft en tegelijk is het heel sterk wat ik lees. Maar altijd sterk zijn ?Fijn dat je een club van Ned vrouwen hebt gevonden om jullie gezamelijke gevoelens te delen.Ja ik geloof ook direkt dat toerist zijn en wonen/ werken heel anders is en je bent er nu alleen wat denk ik ook een verschil maakt.Het doet mij nadenken wil ik nog wel, ja ik wil nog steeds maar weet ook dat ik mee zal maken wat jij nu beschrijft.Vorig jaar heb ik ook aan verschillende mensen gevraagd het verschil wonen en toerist, de algemene reaktie was :realy beautiful bud so difficult.Hè blijf je volgen succes en geniet ze tegelijk Tut Jan .

• 03 April 2007 - 12:18

Karlien:

Lieve Caro, mooi geschreven! Ik denk aan je.
    liefs

• 03 April 2007 - 12:52

Moniek:

Sayang, ik mis je als ik dit lees. Hou je taai. Liefs, Mo

• 03 April 2007 - 13:46

Theo En Arjan:

Ha lieve Caroline,

Het ziet er naar uit dat je ernstig lijdt aan een klassiek geval van
    3 bulan Blues......
    Iedereen heeft daar last van, geloof me wij spreken uit ervaring.
    Grappig is dat je zelf het antwoord op je probleem geeft: ga een dagje "toerist"zijn: verwen jezelf, met een Nederlandse krant en lees die in de AC Lobby van Hotel Garuda en geniet lekker van High Tea, een "niet allerdaagse" maaltijd, een glaasje wijn en eventueel gesprek met "echte" toeristen. Het zal je goed doen! Het kost wat maar het sleept je er ook doorheen. Na een dagje toerist te zijn geweest, ben je blij dat je weer naar je huisje kunt.
    Indonesie blijft verrukkelijk verschrikkelijk! En af en toe moet je je daar even van losmaken.

Ayo semangat,
    Salam hangat dan
    PUKUL TERUS.........................

• 04 April 2007 - 09:12

Helmut:

Hou je taai Caro je bent goed bezig!
    Liefs, Helmut

• 04 April 2007 - 10:14

Ka:

alles en iedereen zit in je hartje.
    je bent echt je dromen aan het waarmaken, en dat doe je zoooo mooi schat! respect!
    dikke virtuele knuffel, kaatje xx

• 04 April 2007 - 11:06

Anne:

Dikke knuffel!

• 04 April 2007 - 12:20

Adysti:

Voor één van de moedigste en sterkste vrouwen die ik ken.....

Cinta!!!

xxxAdysti

• 04 April 2007 - 17:12

RIAN:

Hee lieverd,
    Living to the max dus. Lekker blijven doen wat je hart je ingeeft. En ik wou dat ik even bij je kon zijn.
    Dikke knuffel!

• 04 April 2007 - 18:32

Ricky:

He CAro Kanjer,

Herkenbaar verhaal toen ik 10 jaar geleden daar was. Ook al was ik met meerdere londo's in een huis, het missen van het leven waar je in bent opgegroeid blijft.
    Volg je hart en je droom dat is het beste wat je kan doen in je leven!

Liefs Ricky
    En proposal is hier goed ontvangen!

• 05 April 2007 - 13:35

Roos:

He lieverd,
    Ik moet zeggen dat er bijna traantjes over mijn wangen rollen als ik dit lees, mis je zo!!! Kletsen, lachen, dansen, alles van jou lieve caro. Kan niet wachten tot ik daar weer van kan genieten!!! hi, dan zal ik iets gevarieerd meenemen, hutspot??? nee, toch maar niet, ha, smaakt niet echt als het warm is, hou er sowieso niet zo van.
    Zal er nog eens over na denken, maar variatie zal je krijgen!!!
    Dikke kus schat, love you, xxx van mij

• 14 April 2007 - 19:29

Marie-Therese:

Hoi Caroline,
    Ga voor je droom en laat je door niets/niemand hier van af brengen.
    Ik bewonder je stap naar een ver land helemaal in je eentje

• 16 April 2007 - 20:05

Arnold:

Er gaat geen dag voorbij zonder dat ik aan je denk! Goed werk Caro!

kus Arnold

• 24 April 2007 - 19:53

Iris Vertooren:

He Carolientje,

Dat is lang geleden!
    Ik was vandaag voor werk in Tilburg en ik dacht hoe is het met Caroline. Speuren op het internet dus. En ja hoor gevonden. Wauw je bent in Indonesie! Goed om te lezen dat je je droom aan het verwezelijken bent! Heel veel plezier en succes. Tot mails.

Groetjes,Iris