Daar is ze weer!
Blijf op de hoogte en volg Caroline
31 Mei 2007 | Indonesië, Yogyakarta
Bedankt voor jullie opbeurende berichtjes afgelopen weken. Maandag ben ik weer begonnen na twee weken dengue en buiktyphus. Mijn buurvrouw Leontien heeft goed op me gepast en bracht me naar het ziekenhuis voordat ik helemaal uitgedroogd was. Het leven in Bantul brengt deze ziektes soms met zich mee. Ookal ben je ingeent. Opletten dus voor Roos die me binnenkort komt opzoeken!
De sanggar Pendowo is officieel geopend, en daar ben ik heel erg blij mee. Het was vooral geweldig dat Ole, onze voorzitter, erbij aanwezig kon zijn. Hij heeft het gepresteerd om het jeugdjournaal in Indonesie op te zetten en was daarvoor in Jakarta. Daarnaast presteren hij en onze medebestuursleden het ook nog om zich in te zetten voor Anak Wayang. Super dong!
Na de opening heeft Vicky het project gered. Vicky is een van de oudste kinderen van Anak Wayang die tijdens mijn kleine ‘vakantie’ de kinderen van Pendowo heeft opgevangen. Hij is een meester in pantomime en theater en heeft zijn eerste cursus hier al gegeven. De kinderen van Pendowo waren namelijk uitgenodigd bij de Prambanan tempel om op te treden bij de herdenking van de aardbeving. Maar hadden nog nooit opgetreden.
Afgelopen zondag was het 1 jaar geleden dat de aardbeving plaatsvond.. Overal in Bantul en Jogja waren herdenkingsbijeenkomsten, ook in mijn kampong.
De kranten staan er vol van: kinderen hebben nog steeds een trauma en ondanks de officiele berichten wonen er nog steeds mensen in tijdelijke huisjes. Dat klopt: naast de sanggar staan bamboehuisjes en onze buren leven daar nog steeds in. Ze hebben geen geld om hun huis te herbouwen.
De kinderen van Pendowo waren behoorlijk zenuwachtig voor het optreden en eentje probeerde er tussenuit te glippen. Maar na het optreden, dat beloond werd met groot applaus vanuit de host World Vision, willen ze nu veel vaker optreden. Dat kan nog leuk worden!
Elke dag komen er zo’n 40 kinderen naar de sanggar. En pas vandaag hebben we het programma vastgesteld.
Op maandag geef ik engelse les, dinsdag is er poppenteaterles, elke woensdag gaan we met de kids de natuur in, donderdag krijgen ze muziek- en dansles en op vrijdag tekenen en knutselen we met thema’s. Die thema’s zijn afhankelijk van wat we bestudeerd hebben in de natuur. Elke maand is er 1 keer op zondag een cursus journalistiek; ook over de genoemde thema’s. Verder is er elke dag tijd voor tekenen, discussie, en schrijven.
Zo komen veel onderwerpen aan bod; ook de aardbeving en de trauma’s die de kinderen hebben.
Ja, het wordt fantastisch leuk. Let maar op!
Ondertussen zijn we hard bezig om fondsen te krijgen voor dit project en Anak Wayang Nederland heeft het proposal meegenomen naar Nederland. We hopen dan ook dat dit lukt! Veel success jongens!
En ik heb ook wat geleerd de afgelopen weken: het leven bestaat niet alleen uit werken. En het tempo waarin ik werkte was te hoog voor de tropen. Ik geloofde dat nooit, dacht altijd dat het een smoes was van mensen om niet te hard te werken. Maar helaas, in de tropen moet alles toch echt polan-polan: rustig-aan.
Dus ik ga nu maar naar huis toe. Even de badmintonrackets verzamelen en dan…. lekker een filmpje thuis kijken ofzo.
Doei doei,
Caro
31 Mei 2007 - 05:48
Theo En Arjan:
Hai Caro,
Fijn weer een bericht van je te ontvangen en te lezen dat je er weer helemaal bovenop bent.Selamat!
Nu rustig aan he.........pelan pelan tetapi pasti
Fantastisch dat de kids al hebben opgetreden en nog wel bij de herdenking van de aardbeving. Wat moet dat een geweldige ervaring voor hen zijn geweest. Optreden bij Prambanan en vast met veel publiek. Jempol ook voor Ficky.
Veel succes met de sanggar en
PUKUL TERUS.......
salam hangat dan rindu.
P.S. De trouwerij van Willeke en Sebe was ook een geweldige gebeurtenis en het was fijn Ole, Bram, Adysti, e.a. (weer)te ontmoeten. En wat zag de bruid er schitterend uit....... -
31 Mei 2007 - 07:24
Marian:
he caro, ik ben blij weer van je te horen. Fijn dat je weer opgeknapt bent en wat leuk al die positieve verhalen van de kinderen.
veel liefs marian
31 Mei 2007 - 08:33
Ole:
Yes, je bent er weer! En wat sterk dat je alweer aan de slag bent! Iedereen heeft zo aan je gedacht hier - echt fijn om te lezen dat je weer helemaal beter bent en dat het programma draait in de sanggar - wou dat ik er bij kon zijn...
Veel liefs aan de kids en een dikke vette pluim voor mas Vicky - held!
Geniet daar en we mailen
salaam
Ole -
31 Mei 2007 - 08:35
Roos:
He lieverd,
Je project is geslaagd schat, dat lees ik wel. Echt helemaal super wat je allemaal voor elkaar gekregen hebt daar, van opbouwwerk tot lachende kinderen omdat ze weer iets om handen hebben.
Daarnaast schat, ik ben blij dat je beter bent!!! En let inderdaad goed op jezelf!!! Love you schat, tot snel he!!! -
31 Mei 2007 - 09:23
Chantal:
Hey caro,
wat fijn om te lezen dat het weer goed met je gaat. Dengue en buiktyfhus, dat is niet niks en al helemaal niet als je ze tegelijk krijgt. Ook fijn om te lezen dat je mensen om je heen hebt die op jou letten en voor je zorgen. Maar nu ben je gelukkig weer beter en weer aan de slag. Echt super om over je project te lezen en ik denk heel fijn voor hen dat je met thema's gaat werken waarin hun ervaringen ook aan bod komen en ook een programma-aanbod hebt waarvan ze kunnen genieten en kind kunnen zijn. Wauw. Hier in Tilburg gaat alles goed, moet morgen mijn conceptversie van mijn scriptie inleveren... spannend. Nou Caro, ben blij van je te horen dat je weer beter bent. Goed voor jezelf blijven zorgen en geniet van de kinderen die bij de sanggar komen. Hele dikke kus. -
31 Mei 2007 - 18:47
Kees Kramer:
Hee nichtje! Goed om te horen dat je weer beter bent. Succes met je werk en Gods zegen gewenst daar. En doe vooral polan-polan, doe ik al jaren, is echt aan te raden! -
31 Mei 2007 - 22:26
Roy&mary:
Hoi Caro,
Gelukkig ben je weer opgeknapt en leuk dat je projekt loopt, 40 kinderen!!! Geweldig!!!! Tim gaat volgende maand naar Indonesie voor 6 weken en gaat rondtrekken, hij is van plan je op te zoeken, je hoort later meer details.Veel succes verder en blijf gezond. Liefs roy & mary. -
01 Juni 2007 - 07:41
Karlien:
Lieve Caro, wat fijn dat je er nu echt weer bovenop bent! En hoe! Je verhalen klinken geweldig optimistisch en energiek. Wat fijn om te zien dat je werk al zoveel moois heeft opgeleverd. Maar idd een wijze les om je tempo een beetje bij te stellen, zelfs jij kan niet alles tegelijk:) Wens je alle goeds nu je je op de lessen gaat storten en hoop dat je je ook steeds meer thuis gaat voelen. Groetjes aan de kinderen. Veel liefs, denk aan je. -
01 Juni 2007 - 19:35
Jan:
goed om weer een bericht van je zelf te lezen ook al was het prima dat Olle de laatste schreef.En je ziet het ook zonder jou draait het werk daar door,al zal het flink balen geweest zijn niet bij de opening te kunnen zijn.Nu maar weer met herniewde moed verder na je harde leerschool polan polan.Liefs en veel succes verder daar tut ut Frieslan.Jan ps wat leuk een jeuchtjournaal in Indonesie . -
04 Juni 2007 - 17:19
Rian:
Ha Ha. Tempo te hoog voor de tropen? Ik dacht dat je daar in Nederland ook al last van had. Zorg goed voor jezelf, lieverd.
Dikke zoen,
Rian