de eerste maanden - Reisverslag uit Yogyakarta, Indonesië van Caroline - WaarBenJij.nu de eerste maanden - Reisverslag uit Yogyakarta, Indonesië van Caroline - WaarBenJij.nu

de eerste maanden

Blijf op de hoogte en volg Caroline

06 Juli 2007 | Indonesië, Yogyakarta

Hier weer een bericht uit zonnig Jogja. Waar we vorige week in de brandende zon op het kunstfestival van Jogja hebben opgetreden.
Het was een hele happening, uren wachten natuurlijk en veel gelachen. Het optreden was niet spetterend, maar wel leuk genoeg voor de kids om op de planken te staan. Daarna werden ze geinterviewd wat hun natuurlijk nog meer het gevoel gaf een hele prestatie te hebben neergezet. Daarna hebben we FKY doorkruist wat in Vredenburg, het Nederlandse fort, gehouden werd. Zo zagen we per ongeluk ook nog tijdens het rennen door het fort de museumstukken.
Het was erg leuk.
In de sanggar intussen is het een en ander veranderd. Gigon (eerste generatie AWI nu volwassen)komt vanaf maaandag voor ons werken fulltime en naast Harno is nu ook Wahyu fulltime aangenomen. Dat betekent dat we 3 project officerd hebben. Hun salaris is veilig gesteld voor een jaar door de bijdrage van Traverse. Heel erg bedankt daarvoor!
Nu kan ik deze 3 jongens gaan trainen en kunnen we ons richten op de lange termijn. Heerlijk :-)
De program manager is nog niet gekozen. Mijn collega functioneert niet goed en heeft nog een paar weken gekregen om na te denken of hij pm wil worden. Dan moet er heel wat veranderen. Die eisen hebben Anta en ik hem gesteld. Verder zijn er geluiden dat AWI liever heeft dat ik nog een jaar blijf. Dat moeten we maar eens uitzoeken. Hou jullie op de hoogte. Denk zelf ook wel dat het wat kort is om de sanggar structureel goed draaiende te hebben eind van het jaar.
Maandag heb ik de plezante taak de Karang Taruna te ontslaan. Deze jeugdclub werkt nu voor ons, maar voert werkelijk niks uit. Geen initiatief, geen ideeen, doen met moeite wat er gevraagd wordt en het belangrijkste: ze kunnen niet fulltime voor ons werken. Na overleg met AWI is besloten de KT op een haluswijze te ontslaan. Elke dag komen er toch ook andere jongeren naar de sanggar en volgens Ari heeft hij nu genoeg contacten in de kampung.
We gaan het project nu met Harno, Gigon en Wahyu doen. Ik heb vertrouwen in de skills van Gigon, de leergierigheid van Harno en de aandacht voor de kids van Wahyu. Deze jongens worden nu dus getraind. Ik probeer zo wat foto's te uploaden. Daar zie je hoe harno voor het eerst met de computer werkt. Het is echt geweldig; hij heeft al Word, Excel en een Dataprogramma leren gebruiken de afgelopen weken.Het is echt leuk om hem dat te leren.
Ook hebben we voor de eerste keer de dokter moeten repen en die komt wel. anders dan Ada band tot nu toe. Yasir, een van de jongens, heeft lelijke wonden door de vervuiling van de rivier waar de kids altijd in willen spelen. Deze gaan niet over.
Verder hebben we afgelopen week een bamboe-karton huis gebouwd waar de kinderen elke dag hun gevoelens en ideeen over vrijheid in kunnen tekenen en schrijven.
Roosje is ook lekker bezig en heeft het huis ontworpen. AWI heeft haar gevraagd in alle sanggars te helpen. Dat vind ze prima! En wij vermaken ons erg goed :-)

Jongens tot volgende week!

X Caro

• 06 Juli 2007 - 08:37

Erna:

Dag lieve Caro,

Fijn om weer wat van je te horen al snap ik het niet altijd...haluswijze? Huh? :-)
    Ben benieuwd naar de foto's en oh....ik moet je ECHT een keer bellen weer :-(
    Groetjes van hier!

• 06 Juli 2007 - 09:34

Roos:

He schatteke,
    idd... we vermaken ons zeker goed!!!
    Je werk is prachtig wil ik vol overtuiging op je site zetten, want het is nog mooier dan je verhalen!!!
    love you,
    xxx

• 06 Juli 2007 - 09:45

Chantal:

Lieve Caro,
    wat fijn dat het geld van Traverse zo'n goede bestemming heeft gekregen en dat je nu aan de slag kan gaan om de jongens op te gaan leiden. Dan kan jij het straks ook met een gerust hart overdragen... of misschien nog langer blijven... ik ben benieuwd. Volg je hart en doe hetgeen waar je zelf gelukkig van wordt. Ik ben blij dat Roos nu bij je is, dan kunnen jullie 's avonds bij kaarslicht een hoop diepe gesprekken over het leven voeren en natuurlijk heel veel lol hebben, samen genieten en creatief bezig zijn... etc. Nou geniet van alles en voor nu een hele dikke kus. Mwaah. xxx Chantal.

• 07 Juli 2007 - 08:23

Jan:

Hallo Caro, hier een bericht uit een nat, herfstig friesland.Dat is wat anders dan een zonnig Yogya en er is hier ook minder aktie dan daar bij jou .Maar weer supper om te lezen wat er allemaal gebeurd. Fijn dat de sanggars goed lopen en de kids een plek hebben om te zijn en nog dingen leren ook, normen als gelijkwaardigheid,computeren,med zorg en optredens en een supper putih orang Belanda .De anak nu ook nog hygiene bij brengen en niet(meer) in de kali speelen .
    Groet Jan .

• 10 Juli 2007 - 02:54

Lennart Becking:

Hoi Caroline,

Wat klinkt het allemaal interesant wat je aan het doen bent. Ik zal me even voorstellen. Mijn naam is Lennart Becking en ik ben samen met mijn vriendin door azie aan het backpacken. Naast deze reis heb ik het voor elkaar gekregen dat ik mijn scriptieonderzoek voor de universiteit hier mag doen. Ik ben het concept vrijwilligerswerk aan het onderzoeken en heb hiervoor enige projecten in thailand bezocht. Nu zijn we in indonesie en zou ik graag wat projecten in indonesie willen bezoeken, en vrijwilligers willen interviewen.
    Zou het mogeljik zijn een dag langs te komen bij jullie project?
    Dat zou me erg veel helpen

Vriendelijke Groeten
    Lennart Becking

lennartbecking@hotmail.com
    www.femenlen.waarbenjij.nu
    081363563435

• 10 Juli 2007 - 06:41

Willeke:

Vanuit India een lieve groet! Heerlijk je verhalen te lezen en te weten dat het alleen nog maar beter gaat worden! Succes met alles en geniet van je werk! Chapeau dat Gigon binnen is, doe hem en
    de anderen de hartelijke groeten!

Dikke knuffel!

• 10 Juli 2007 - 20:54

Karlien:

Ha lieve Caro. Wat een leuke verhalen en foto's (vooral 'I love Caroline' en de zelfgemaakte poppen). Klinkt geweldig en ik kan me voorstellen dat ze je nog even willen houden. Hoop dat jij je ook weer een stuk beter voelt, geniet van de tijd met Roos en van alle inspirerende activiteiten met de kinderen!