tekens
Blijf op de hoogte en volg Caroline
17 Juli 2006 | Indonesië, Batavia
Even een contactmoment na de gempa en tsunami.
Ik kan moeilijk beschrijven hoe iedereen zich voelt hier. Veel mensen zijn bang. Er waren tekens in de lucht, net als voor de gempa. Maar al een paar dagen geleden.
Op het moment dat de tsunami kwam was ik 7 km ten zuiden van yogya. Ik voelde de grond voor het eerst sinds een week weer trillen.
We waren van plan om naar de kust te gaan. Eerder was ik van plan om m'n vakantie in Parangtritis door te brengen.
Waarom ik dat niet gedaan heb weet ik niet.
Ik volg hier gewoon m'n gevoel en hart.
De mensen aan de kust zijn er erg aan toe. Vanmiddag vertrekt Abbot met chauffeur naar Pagandaran om noodhulp te brengen.
Misschien heb ik niet voor niks zo lang gewacht met het naar Bali gaan.
Dus ik hoop dat ik de juiste beslissing maak als ik mee ga, of naar Bali ga.
Snak (egocentrisch) naar rust, maar dit is een noodsituatie ook. Denk wel dat de grote NGO's er snel kunnen zijn. Het is 4-6 uur rijden vanuit Yogya
Vanmorgen ben ik bij rumah Pras dan Ardi geweest.
Het was gehuurd. Maar een nieuw huis vinden lukt niet in Mergangsan: teveel kapot.
Ze hebben inmiddels 12 triplex platen gehad, dus er hoeft geen bamboe huis te komen hebben we besloten. Dit is al goed genoeg voor nu. Wel een dak, omdat er nu plastic opligt. Ziet er nog steeds vreselijk uit. Per familie is er ongeveer 12 vierkante meter ruimte om te slapen. Minder zelfs. In de kamer van Pras liggen vijf mensen te slapen.
Een proposal in samenwerking met Rumah Teman volgt AWN-ers. Komt later wel.
Het geld voor Gigon's project met de aan hun lot overgelaten kids in Bantul is vandaag overhandigd. Banyak salam, dan terima kasih!
Ik hoop dat God me de juiste keuze laat maken. En dat hij meer mensenlevens wil sparen. Dit land is heel hard getroffen nu.
Salam Caroline
18 Juli 2006 - 08:41
Ole:
Lieve Caro,
A duh, je treft het wel; de rampspoed. 'Gelukkig' was de zeebeving deze keer veel minder sterk dan bij Aceh, maar wel heel heftig. Je krijgt het gevoel dat die tectonische aarde rond Yogya steeds wilder wordt...
Caro, goed dat je naar je hart blijft luisteren, maar probeer ook nieuws in de gaten te houden - lokale radio is goede kwaliteit: als je gaat riezen, heb je radio bij je?
Succes en top dat er al een paar projecten in Yogya lopen nu! :-)
Veel liefs en we denken aan je.
Ole -
18 Juli 2006 - 09:23
Saskia:
pfff, blij dat je nog een bericht hebt geschreven. Was niet echt gerust nav de tsunami berichten. Wat ben je goed bezig! Ben heel trots op je. En gewoon vertrouwen hebben dat je de juiste keuze maakt. Als je iets in je hart zeker 'weet', is het goed. Daar is God zeker bij. -
18 Juli 2006 - 09:35
Rian:
Oh, wat ben ik blij met dit bericht. Hoewel ik diep in mijn hart voelde dat je veilig was, is het goed dat ook van je te horen. Caro, vertrouw je hart en je intuïtie, dan gaat het altijd goed. En heeft God je ooit de verkeerde kant uit gestuurd?
Heel veel liefs!
Rian -
18 Juli 2006 - 15:17
Tamara:
Lieve Caro,
Mijn God...wat krijgen de mensen het te verduren daar! Ik zou bij je willen zijn en helpen!
Hou je goed en volg je hart, denk aan jou!!!
Liefs Tamara -
18 Juli 2006 - 15:21
Marian:
Caro, sterkte met al je beslissingen!
Liefs
Marian -
18 Juli 2006 - 15:35
Ricky:
Lieve Caro,
Ik hoop en weet dat jij de goede beslissing neemt. En ik snap dat je hier dubbel in staat. En tijd nemen voor jezelf is ook belangrijk in deze, hoe tegenstrijdig dat ook voelt. Jij hebt de verantwoordelijkheid over jouw leven en je weet wat je aan kan en wat niet. En niemand heeft er wat aan als jij over je eigen grenzen heen gaat hoe gek dat ook klinkt.
Volg je hart en ja ik hoop ook dat God mensenlevens wilt sparen.Wat een rampen achter elkaar.
Liefs ricky -
19 Juli 2006 - 07:40
Indra:
Hey meid,
Heel veel sterkte gewenst vanuit hier. We denken aan je!
Dikke kus en knuffel (ook van mam uiteraard) -
19 Juli 2006 - 08:11
Chris:
Man, ik ben heel erg blij met dit teken van leven! Goed te horen dat je je hart volgt, het heeft je dit keer (wellicht) het leven gered...
Pas goed op jezelf. Ik hou van je! -
19 Juli 2006 - 13:47
Arnold:
Lieve Caro,
Normaal ben ik zo aan de 500 woorden, maar nu ben ik zo van je onder de indruk dat ik alleen maar 'Fantastisch' kan zeggen!
Liefs Arnold -
19 Juli 2006 - 15:11
Karin:
caro=cool
19 Juli 2006 - 20:52
Karlien:
He Caro, ik begreep dat je nu toch in Pagandaran bent, hoe is het daar? De beelden op tv zijn niet positief. Kun je wat betekenen? En kun je na een paar dagen alsnog naar Bali? Pas op jezelf meisje. En stiekum vind ik het toch fijn je volgende week weer te zien. -
20 Juli 2006 - 17:21
Guus En Gertrud:
Lieve Caro
Geweldig waar je mee bezig bent.We hebben je radio interview via internet gehoord. Geweldig!! Maar het moet voor jou toch ook vreselijk spannend zijn.
Heel veel kracht en sterkte met alles waar je mee bezig bent.
liefs.